CUM ISI TRATEAZĂ ROMANIA ULTIMII EROI IN VIATA


    În vreme ce un general MAI sau MAPN care şi-a câştigat gradele pe timp de pace se poate pensiona în România anului 2017 cu un venit lunar de 20.000 de lei, eroii adevăraţi ai ţării, care au luptat în Al Doilea Război Mondial, îşi trăiesc bătrâneţea cu pensii semnificativ mai mici, scrie Adevărul.

    Eroii adevăraţi ai României, care au obţinut gradele militare după suferinţe crâncene pe câmpul de luptă al celui de-Al Doilea Război Mondial, au pensii decente, dar mult mai mici raportate la cele ale generalilor avansaţi în grad pe timp de pace.

    Gheorghe Constantin (96 de ani) este general-locotenent de aviaţie cu trei stele. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a participat la 271 de misiuni de luptă, de vânătoare, de bombardament şi de cercetare. După război, a fost primul comandant al Aeroportului „Mihail Kogălniceanu. A ieşit la pensie în 1951. Acum, are un venit lunar de 4.500 de lei.

    Un alt erou încă în viaţă al celui de-Al Doilea Război Mondial este generalul de aviaţie Ion Dobran (98 de ani), din Bucureşti. A participat la 340 de misiuni, a doborât 18 avioane inamice şi a fost doborât, la rândul său, de trei ori. După război, a fost persecutat de comunişti, fiind dat afară din casă şi obligat să muncească din greu în fabrică. „Am o pensie sub 3.000 de lei. La ea se adaugă indemnizaţii de la veterani şi de la decoraţie. Aşa, ajung la 6.000 de lei, dar îmi ajunge pensia”, spune el.

sursa: adevarul.ro